Alkoholfri cider från Kiviks Musteri

Både på restauranger och hemma vid köksbordet blir det allt mer populärt med alkoholfria alternativ. Nu har trenden också nått ut till livsmedelsbutikerna, där fler och fler helt alkoholfria dryckesalternativ börjar ta en större plats i hyllorna. Kiviks Musteri är först ut att lansera en helt alkoholfri cider som är centralt listad i den svenska dagligvaruhandeln.

Systembolaget och fler andra butiker tillåter upp till 0,5 volymprocent att kallas för alkoholfritt.

Varför väljer man då att lansera en helt alkoholfri cider?

– Allt fler konsumenter efterfrågar, av olika skäl, att kunna njuta av cider utan att behöva få i sig någon alkohol. Vi på Kiviks Musteri har tillverkat cider i snart 50 år och i linje med vårt hantverksarv och våra traditioner har vi nu tagit fram en god cider för alla, säger produktchef Mikael Adolfsson på Kiviks Musteri.

– Som dessutom är helt vegansk, berättar Mikael.

-Vi har i vår denna cider använt oss av en specifik fermenteringsprocess som istället för äppelvin bildar en syrlig och smakrik alkoholfri äppelbas. Den blir sen grunden till vår helt alkoholfria cider som har en frisk och fyllig smak, berättar Mikael.

Cidern lanserades under vecka 38 i smakerna: Äppelcider, Päroncider och Äppelcider med smak av jordgubb. 1L kostar ca 15kr och köps hos Coop. 

Lämna ett svar