Världens första alkoholfria vin från Alsace

Den 1 mars kommer det alkoholfria vinhuset Oddbird att lansera en ny produkt i Systembolagets sortiment. Oddbird blir därmed det första vinhuset i världen att lansera ett alkoholfritt vin från Alsace.

Oddbird Low Intervention No 2 kommer från Alsace, känt för sina högkvalitativa viner och aromatiska druvor. Vinet har en blommig och fruktig smak med mineraltoner som speglar områdets unika terroir. Vinet tillverkas med minimal påverkan på vinet och utan kemiska tillsatser, precis som naturviner, för att behålla druvans ursprungliga arom och karaktär. Därefter har det varsamt avalkoholiserats.

Oddbird Low Intervention No 2 består av 40% riesling, 40% auxerrois och 20% pinot blanc. Druvorna odlas helt naturligt och handskördas med omsorg. Vinet har lagrats traditionsenligt i upp till 12 månader för att bevara dess ursprungliga karaktär. Tack vare sin torra stil och läskande syra är detta ett utmärkt matvin.

Oddbird grundades 2013 av Moa Gürbüzer med visionen att förändra samhällets alkoholnormer. Idag är Oddbird Sveriges största producent av alkoholfria kvalitetsviner från de främsta vingårdarna i Frankrike och Italien. Vinerna är varsamt befriade från alkohol med en patenterad metod som bevarar deras ursprungliga karaktär. Läs mer på www.oddbird.com

Oddbird Low Intervention No 2, nr 1996, kommer att säljas för 129 kr.

Lämna ett svar